2014. március 24., hétfő

Ha ezeket megkóstólod te is chocoMe rajongó leszel!

Megkaptuk a kóstolókat és nagyon tetszenek a újítások a chocoMe-nél. Egyik finomabb mint a másik, már más csoki nem is ízlik.
A tavaszi megújulás a chocoMe-t is elérte: számos új finomsággal és teljesen megújult weboldallal kezdi a csokoládémanufaktúra a kedvenc évszakát.














Carré. Az íz elkísér. 
A chocoMe legújabb fejlesztése – a Carré. Tenyérnyi méretű, „formabontó” csokoládé: a gömb alakú Raffinée fejlesztést követően a chocoMe újra visszatér a szögletes formákhoz. A téglalap alakú, 100g-os chocoMe táblák természet-ihlette, az aranymetszés arányait követő kialakítását átörökítették a négyzetes Carré-ra is, amely kompakt kialakításának köszönhetően mindig könnyen elérhetővé teszi a chocoMe élményt. Bár a méret változott, a cél ugyanaz maradt: a legfinomabb belga csokoládékra kézzel felhelyezni a világ 20 országából gondosan összeválogatott, legjobbminőségű feltéteket, elkészítve ezzel a legkülönlegesebb íz-összeállítású csokoládétáblákat. A Carré csokoládék 50 grammos kiszerelésben, 29 különböző ízvariációban debütálnak, 790 – 990 Ft közötti egységáron.

Raffinée Pekándió RF104

Sós-vaníliaporos, karamelles tejcsokoládéval bevont pekándió hántolt ostyával A szeptemberben bevezetett új, Raffinée termékkategóriát a vártnál is nagyobb siker követte, ezért a piros gyümölcsök és a közkedvelt Piemonte-i mogyoró mellé a chocoMe alkotott egy édesen-sós költeményt pekándióval - az igazi ínyencek számára.

A sűrűn kavargó karamelles csokoládé és a krémes tejcsokoládé édes nászát Tahiti szigetéről származó vaníliaporral és őrölt tengeri sóval tették még egzotikusabbá. A pekándiók ebben a csokoládéfolyamban mártóznak meg, majd hántolt ostyahalomba hemperegnek.

Cukormentesen is édes a csábítás


Új, cukormentes termékfejlesztésével a chocoMe a cukorbetegséggel élőknek és a cukrot nem fogyasztóknak is szeretne betekintést nyújtani a chocoMe páratlan ízvilágába. Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládékollekciójuk alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbab-szemekből, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból készült. A cukormentes csokoládék

ötféle ízösszeállításban 2014. márciustól elérhetőek 50g-os kiszerelésben.

2014. március 20., csütörtök

Camembert sajt házilag 1. kisérlet!

4 liter tejből 3 db camembert sajt készült. A penészkultúrát beoltás előtt kell bekeverni a tejbe.A boltban vásárolt camembert sajtról lekapartam a penészréteget egy kevés langyos vízben feloldom a bekeverés előtt 20-30 perccel, hogy a kultúraszemek alaposan feloldódjanak. (Pasztőrözéskor kalcium-klorid hozzáadása szükséges a tej megfelelő alvadása érdekében.) A tej beoltási hőmérséklete 30-33 °C. Oltó mennyisége: 1.2 ml bio folyékony oltó. Viszonylag hosszú alvadási idő következik. Az alvadékot nagyra, 3x3 cm kockákra vágom, majd ismét pihenés következik. A nagyra vágott alvadék rögökben sok savó marad, többek között ezért lesz lágy a sajttésztánk. A pihenés alatt a savó elkezd kiválni az alvadékból. Ezt a savós alvadékot egy szűrő kanál segítségével óvatosan átszedjük a sajt formákba. Mivel lágy az alvadék, ezért az első forgatást sokára, 50-60 perc múlva tudom megtenni. Szárazon sóztam, és  mehet az érlelőbe. Az érés a lelke a camembert sajtnak! A penész nagyon szereti a magas párát, a gyakori légcserét és még a hőfokban is válogat. Szereti ha 14-16 °C veszi körül.  Egy fedeles torta tálba tettem a sajtjaimat és megfelelő pára tartalmat úgy értem el hogy egy gipszkarton darabot benedvesítettem ezt beállítottam sajtok mellé. Tökéletesen mükődőtt a hűvös kamrában. Naponta 2X forgattam a sajtokat és nedvesítettem a gipszkartont. A torta tál aljába zsírpapírt tettem, amit 2-3 naponta cserélni kellett.
Sajnos nem volt megfelelő formám ezért kicsit laposak lettek a sajtjaim de nagyon finomak. Kb 10 nap után teljesen érettek lettek, belül lágy krémes állaggal. Az illata elég intenzív most betettük a hűtőbe, hogy ne érjen tovább.

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti