Oldalak

Adománybolt

2009. január 15., csütörtök

HÚSOS KIFLI

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, só,
Töltelék 30 dkg burgonya, 15 dkg párizsi, 15 dkg füstölt szalonna vagy kolbász, 1 ek. tejföl, bors.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A margarin elmorzsoljuk a lisztben és hozzáadjuk a sót. A felfutatott élesztővel, összegyúrjuk a tésztát. Megkelesztjük.
A töltelékhez a burgonyát áttörjük és összekeverjük a darált párizsival és a füstölt áruval. Hozzáadunk borsot és 1 ek. tejfölt.
A tésztát 4 cipóba osztjuk, kerekre nyújtjuk 16 felé, vágjuk mindegyikbe egy-egy kanál tölteléket, teszünk és felcsavarjuk. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése