Oldalak

Adománybolt

2009. február 10., kedd

Kekszmassza

Kekszmassza
A kekszmasszát, melyet a torták kiegészítésre szoktam használni a következőképpen készítem.
Hozzávalók:500 g (1 zacskó) darált keksz, 125 g Ráma v. Liga margarin, 150 g porcukor, 3-5 ek Holland v. Mozart kakaópor,
5-10 csepp csokiaroma (ez el is hagyható!) 1 zacskó vaníliás cukor, / vagy 5-8 csepp vanília aroma, 1 egész citrom apróra reszelt héja,
2 dl meglangyosított meggybefőttlé
Az összes hozzávalót, köztük a meglangyosított Rámát, egy nagy tálba teszem, és a robotgép dagasztókarjával összedolgozom.
Lehet kézzel is, de sokszor kellett készítenem, ráadásul eleinte úgy készítettem, hogy szétmorzsoltam a hideg margarint a kekszporral és csak utána kevertem össze alaposan a többi alkotóelemmel. Jó néhány ínhüvely-gyulladás után áttértem a fenti módszerre. Jobb.
Így egy lágyabb masszát fogsz kapni, de az elkészült mű úgy is behűtendő.
Ha a Rámát a készítés előtt néhány órával előkészíted, azaz kiveszed a hűtőből, nem szükséges meglangyosítani. Ez csak akkor érvényes, ha épp most kaptad elő a hűtőből.
A citromot NE helyettesíts szárított, reszelt citromhéjjal. Teszteltem: semmi íze. Csak friss, ép héjú citromot használj, melyet felhasználás előtt alaposan, forró vízzel megtisztítottál.
Figyelem: Többféle gyártású kekszpor kapható, mindegyik kicsit más. Lehet, hogy egy picivel több, vagy kevesebb meggylét fog felvenni. Ezért azt tanácsolom, hogy előbb a meggylé 2/3-ával dolgozd össze a masszát, s ha kell, add hozzá apránként a többit.
Tejet, vizet és egyéb dolgot NEM teszek hozzá.
Ha a torta vaníliás vagy túrókrémes, akkor mindent ugyanígy készítek, csak a kakaóport hagyom ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése