Oldalak

Adománybolt

2009. február 10., kedd

Túrós töltelék

Hozzávalók:(1 adaghoz) 4 db tojássárga, 3 ek kristálycukor, 25 dkg tehéntúró 1 db citrom reszelt héja, 250 g Ráma margarin, 1 zacskó vaníliás cukor, vagy 3-5 csepp vanília-aroma
Elkészítés: Előkészítjük a gőzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt. Amíg a víz felforr, elkészítjük a krém alapját.
a tojás sárgákat,
a vaníliás cukrot,
a reszelt citromhéját
és a kristálycukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-4 percig habosra keverjük.
Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)
Amikor már sűrűbb állagú levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni a fém edényben.
Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így néhány perc alatt - 2-3 cserével - lehűl megfelelő hőmérsékletre.)
Amikor teljesen kihűlt töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint, a tehéntúrót és alaposan, több percen keresztül dolgozd össze gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.
Ezt a túrós-margarinos tölteléket tedd a piskóta lapok közé „Turbózhatod” sárgabarackkal, nagy siker lesz!
Tipp: A túrós töltelék előtt kend be vékonyan a piskótalapokat kissé higított sárgabarack lekvárral. Még finomabb lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése