Oldalak

Adománybolt

2009. május 29., péntek

Gnocchi spenótos besamel mártással

Gnocchi
1 kg főtt burgonya átnyomva krumplinyomon, 2 egész tojás, só, őrölt szerecsendió, és annyi liszt, hogy egy jó burgonyás tésztát kapjunk. Jól össze gyúrjuk és rudakat sodrunk belőle és akkora darabokat vágunk belőle, mint egy nokedli. Forrásban lévő vízben kifőzzük akkor jó ha feljön a víz tetejére. Oliva olajban megforgatjuk.

Spenótos besamel
Egy kisebb darab margarint felolvasztunk, majd rászórunk annyi lisztet hogy még keverhető maradjon. Ezek után felöntjük tejjel és kavargatva besűrítjük. Habverővel szoktam akkor nem csomósodik be. Sóval, őrölt szerecsendióval fehér borssal fűszerezzük.
A friss spenótot megmossuk és néhány gerezd fokhagymával együtt megpároljuk.
A besamelbe keverjük és botmixerrel pürésítjük. a tetjére még reszelt sajtot is tehetünk.

1 megjegyzés:

  1. Éppen ma ismerkedtem a besamel mártással, szerintem nagyon élénk, szinte pulzáló ízt kölcsönöz az ételeknek, ellenben "mama diótortájával" ami istenien hangzik :)

    VálaszTörlés