Oldalak

Adománybolt

2010. január 1., péntek

Aranygaluska vanília öntettel

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2,5-3 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin. Tetejére: 10 dkg darált dió vagy mogyoró, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.
Kelt tésztát készítünk az olvasztott margarint, a végén dagasztjuk bele. Duplájára kelesztjük. A diót a cukorral összekeverjük. Tepsibe kis pogácsákat szaggatunk margarinos kanállal és megszórjuk dióval, olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Hideg sütőben 35-40 percig sütjük.
Vanília öntet
0.5 l tej 2-3 ek liszt, 3 ek cukor, vaníliás cukor vagy rúd kikapart belseje.
A tejet a cukorral és liszttel addig keverjük amíg elkezd sűrűsödni.Az aranygaluskával tálaljuk.