Oldalak

Adománybolt

2010. április 28., szerda

Ciambellone (édes mentőöv)

Hozzávalók: 3 tojás 2 dl joghurt 60 dkg liszt 20 dkg cukor 2 dl magolaj
1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
A szóráshoz: vaníliás porcukor
A hozzávalókat egy tálban addig keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), amíg a massza sima, s hólyagos nem lesz. A tésztát egy kivajazott, lisztezett formába töltjük, s 180°-on 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és megszórjuk vaníliás porcukorral.
(Lehetőleg kuglófformában sütjük, hogy a közepén lyuk legyen – az édesség neve ugyanis a ciambella szóból ered, ami mentőövet jelent. Készíthető „diétás-verzióban” is: ekkor sovány joghurtot és – finomított helyett – barna cukrot használunk hozzá. Ha inkább dúsítanánk, akkor lisztbe hempergetett adalékokat, például csokoládétörmeléket vagy aszalt gyümölcsdarabkákat, mazsolát, kandirozott narancshéjat is tehetünk a masszába. Amennyiben a tésztát tennénk könnyebbé, s időnk is van hozzá, akkor előbb kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, beletesszük a többi hozzávalót, és a végen beleforgatjuk a tojások felvert habját.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése