Oldalak

Adománybolt

2010. április 13., kedd

A húsvéti szünetben kirándultunk és Pusztamarótnál valóságos medvehagyma paradicsomot találtunk. Ettünk belőle főzeléket amit úgy készítettem el mint a spenótot tejjel és zsemlével, nagyon finom volt. Ettük tésztával, kicsit megpárolva, besamel mártásban elkeverve. Körözöttbe hagyma helyett is nagyon jó.
Gyógyhatása is ismert: A medvehagyma ólommentesíti a szervezetünket
Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, "ólommentesítő" hatása miatt. Emellett vérnyomáscsökkentő és érelmeszesedés-gátló, koleszterin csökkentő hatása is ismert. Légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére is alkalmazzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése