Oldalak

Adománybolt

2010. május 30., vasárnap

Kásák és társai

Reggeli kása
Zabpelyhet, puffasztott amarántot,fele víz és fele tej keverékével pépesre főzünk ( én egy kicsit hígabban szeretem) Amikor kész beleteszünk egy kis kanál szezámmagot és lenmag töretet. Ízesíthetjük mézzel és gyümölcsökkel. Pl. alma, kivi, banán, most már eper is van.

Köles és zabpehely kása
Ugyanúgy készül mint az előző csak, még főzők bele köles pelyhet. az ízesítése is hasonló. Meglehet bolondítani mazsolával, különféle magokkal, darált dióval mogyoróval.

Rizskása
Rizspehelyből kását főzünk, tejjel és vízzel, és karob porral ízesítjük, amitől barna színe lesz és a kakaóra hasonlít ay íze. Ezt úgy is ehetjük mint a tejberizst.

Vegyes kása
Zabpehely és 4 magpehely, puffasztott amaránt, puffasztott quinoa, megfőzve tejjel és vízzel. Az izesítés hasonló mint a többinél és szabadon választott, ki mit szeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése