2 liter házi vagy zacskós tejet felforralunk, egy kis kanál cukorral, a fölét leszedjük. Amikor annyira lehűlt, hogy az ujjunkat bedugva nem forrót érzünk, akkor kézi habverővel belekeverünk 1 kis pohár joghurtot. Lefedjük és másnapra kész a finom joghurtunk. Hűtőbe tesszük és már ehetjük is. Akár 1 hétig is eláll.( ha meg nem iszod) Az elkészült joghurtunk a bele öntött kész joghurt minőségétől és állagától függ. Ha krémesebbet vagy savanyúbbat szeretnénk próbáljunk ki, másfajta poharas joghurtot is. Kísérletezzünk bátran!
Az ízesítés szinte végtelen, kinek-kinek a fantáziájára van bízva, ez csak néhány ötlet:
Epres: A turmixgépbe epret teszünk és cukrot ízlés szerint,majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Banános: A turmixgépbe banánt teszünk és cukrot ízlés szerint,majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Citromhéjas: A turmixgépbe beletesszük a joghurtot, a cukrot, és belereszelünk egy citromhéját, és kb. fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Citromos: A turmixgépbe beletesszük a joghurtot, a cukrot, és belecsavarjuk egy citromlevét, és kb. fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Meggyes: Magozott meggyet teszünk a turmixgépbe, és cukrot ízlés szerint, majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Hűtőben másnapig eláll ízesítve is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése