75 dkg finom liszt, 2 cs por élesztő, 5 tojás sárgája, 20 dkg margarin (14 dkg kókusz zsír), 10 dkg cukor, tej.
Töltelék: mogyoró krém,
kakaó+cukor
vaj +cukor+ vaníliás cukor
Kelt tésztát készítünk, annyi tejjel hogy egy rugalmas tésztát kapjunk, robot géppel egyszerűbb!
A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd tégla lapokat nyújtunk belőle. Megkenjük mogyoró krémmel (kakaóval és cukorral- vajjal és cukorral) és feltekerjük, ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle és szilikonos tepsibe helyezzük, 170 fokos sütőben megsütjük.
Amikor már majdnem kész kivesszük a sütőből és meleg cukros tejjel meglocsoljuk és még pár percre visszatesszük pirulni. Ettöl az alján egy cukros tejes réteg lett, ami egy kicsit meg is pirult.
Ebből 3 tepsi kakaós csiga lett, nagyon hamar el is fogyott
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése