- 300 ml langyos víz (eredeti recept szerint 350)
- 1 tk. méz vagy melasz
- 2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
- 200 g tk. liszt (tönkölyt használtam )
- 75 g BL 80 liszt (finom lisztet használtam)
- 75 g magkeverék (len, napraforgó, szezám, fekete szezám, mák, tökmag)
- 50 g zabpehely
- 25 g korpa (ehelyett is zabpelyhet raktam, mert nem volt korpám)
- 1 tk. só
- 1 ek olaj
Az élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, de szükség van a gyors keléshez a több folyadékra. Formába simítottam. (Szilikonos özgerincformába.) vagy egy kisebb, hagyományos forma elég neki (25x11x7), amit előzőleg kibéleltem sütőpapírral.
Letakarva hagytam pihenni míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. Ezalatt a tészta kissé megemelkedik. Egy éles pengével hosszában végig metszettem, majd a tetejét is megszórtam magokkal, pelyhekkel. 45-50 perc alatt sült meg 200 fokos sütőben.
A recept Limarától származik.
A recept Limarától származik.