Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2013. március 19., kedd
Fánk
Nagyon jól sikerült, igazi szalagos, puha foszlós belsejű fánk. "Kis" (180 cm-s) kritikusaim is megdicsérték.
Hozzávalók: 4 dl tej, 56 dkg liszt, 5 tojássárgája, 5 dkg margarin, 8 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, pici rum (elhagyható, nekem nem volt itthon amúgy se nagyon lehet kapni igazi rumot) 1 élesztő, lehet száraz is.
Jó ha mindent pár órával a fánk készítése előtt meleg helyre teszünk, könnyebben megkel a fánkunk. A tejet meglangyosítjuk és a kenyérsütőgépbe üstjébe tesszük bele szórjuk a cukrot és az élesztőt. Megvárhatjuk míg felfut.. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tészta programmal bedagasztjuk.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pohárral korongokat szórunk ki. Picit még letakarva kelesztjük. Közben felforrósítjuk a mogyoró olajat (ettől nagyon finom íze lesz) és a fánkokat középen kis mélyedést nyomva fedő alatt sütjük. Megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább őket. Papírra szedjük ki ami felfogja az olajat. Porcukorral megszórva baracklekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése