Oldalak

Adománybolt

2013. március 25., hétfő

Hamburger

A hamburger zsemle receptje:
Hozzávalók: 3 dl langyos tej, 3 ek. cukor, 1,5 tk. só, 50 g olaj, 2 tojás, 150 g joghurt, 90 dkg liszt, 1 cs  száraz élesztő + 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a  kenyérsütőgépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem.  Kelesztőtálban duplájára kelesztem- Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és  kb. 15 egyforma,  100 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18-20 percig.

A húspogácsa:  50 dkg finomra darált marhahús, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, só, bors
Pogácsákat formázunk belőle és kevés olajon kisütjük. Amikor kész van még melegen ráhelyezzük a sajtot akkor jól ráolvad.

Szósz: majonéz ketchup, apróra vágott savanyú uborka, pici pirospaprika, (az eredeti receptben volt fokhagymapor nekem nem volt itthon így kihagytam, az igazi fokhagymát meg túl erősnek gondoltam)

KFC -s káposzta saláta:
2-3 ek tárkony- vagy almaecet
3 ek olaj (semleges ízű)
1 finomra vágott hagyma
majonéz
4-5 ek  kristálycukor
1 közepes sárgarépa lereszelve
1 fej közepes méretű friss fehér káposzta lereszelve
Keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá az ecetet. Keverjük bele a majonézt . Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össze. Ezzel el is készült. Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Vékonyra szeletelt, uborka, hagyma, ketchup, mustár ízlés szerint.

Az eredeti hamburger zsemle recept és a zsemle formázás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése