Oldalak

Adománybolt

2013. április 5., péntek

Kenyér- kalács sütés segítség

BL 80 kenyérliszt helyett -
kenyérhez:  1/3 finomliszt, 2/3 rétesliszt
kalácshoz:  2/3 rétesliszt, 1/3 finomliszt

A burgonya pehely finom lemezes szerkezetű, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Tésztafélékhez, péksüteményekhez adva lazító hatású adalék.  Általában elhagyható, anélkül is finom lesz a kenyerünk.

Az aszkorbinsav  más néven C vitamin, pedig azért kell hogy lazább legyen a kenyér belseje. Segíti a sikér munkáját, szebben kel meg a kenyér és gátolja a morzsálódást.Térfogatnövelő szer, a sikérszálak nyúlását segíti elő, amitől magasabbra kel a kenyér. 1 ek. enyhe ecettel helyettesíthető.

Maláta szirup A maláta árpa, búza és egyéb gabona csíráztatásával készült termék. Az árpa a legalkalmasabb gabonafajta. Íz- és színfokozó hatásán felül vízmegkötő tulajdonsággal is rendelkezik, azaz a liszt több folyadék felvételére képes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése