BL 80 kenyérliszt helyett -
kenyérhez: 1/3 finomliszt, 2/3 rétesliszt
kalácshoz: 2/3 rétesliszt, 1/3 finomliszt
A burgonya pehely finom lemezes szerkezetű, sárgás színű, minőségét igen
sokáig megőrző étel alapanyag. Tésztafélékhez, péksüteményekhez adva lazító
hatású adalék. Általában elhagyható, anélkül is finom lesz a kenyerünk.
Az aszkorbinsav más néven C vitamin, pedig azért kell hogy lazább legyen a kenyér belseje. Segíti a sikér munkáját, szebben kel meg a kenyér és gátolja a
morzsálódást.Térfogatnövelő szer, a sikérszálak nyúlását segíti elő, amitől magasabbra kel a kenyér. 1 ek. enyhe ecettel
helyettesíthető.
Maláta szirup A maláta árpa, búza és egyéb gabona csíráztatásával készült termék. Az árpa a legalkalmasabb gabonafajta. Íz- és színfokozó hatásán felül vízmegkötő
tulajdonsággal is rendelkezik, azaz a liszt több folyadék felvételére
képes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése