Oldalak

Adománybolt

2014. február 14., péntek

Fasirt tojással sonkaprésben


Nálunk a fasírt általában pulyka húsból készül, tehát 700 g pulyka darált hús. 2 zsemle vagy maradék kenyérdarab. 2 egész tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors. 3 főtt tojás.
A zsemléket vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. Összekeverjük a hússal és a tojással és befűszerezzük.
A massza felét a formába simítjuk, majd belerakjuk az egész tojásokat, majd a többi húsmasszát a tetejére. Becsukjuk a prést éppen csak nyomja a rugó. Tepsibe tesszük amibe ujjnyi vizet teszünk. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 1- 1,5 órát sütjük. Nagyon szépen egybe marad, jól összetartja a prés.
Krumplipürével, házi savanyúsággal tálaljuk.

Sonkaprés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése