Oldalak

Adománybolt

2014. augusztus 22., péntek

Töltött tök és cukkini


Egy kisebb zsenge tököt meghámozunk és a belsejét kikaparjuk. a cukkinit nem kell meghámozni a belsejét annak is kivesszük, de abból levest főzhetünk, nem kell kidobni, de most nem lesz rá szükségünk.
A darált hús 1 hagymával 3 gerezd fokhagymával és 1 egész tojással összekeverjük, sózzuk borsozzuk..
A húsos szalonnát zsírjára piritjük a szeletekre vágott gombát megpároljuk rajta.
A tepsi aljára egy kicsi olíva olajat locsolunk erre helyezzük a fél tököket és a cukkiniket. Megtöltjük a darált hússal a zöldségeket majd rá kanalazzuk a szalonnás gombát. Az egészet befedjük reszelt sajttal elkevert tejföllel. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Barna rizzsel tálaljuk.

Amerikai palacsinta juharsziruppal


225 g finomliszt
30 g olvasztott. vaj
1 e. sütőpor
1 tk cukor
3 dl tej
2 nagy tojás 
A fentieket turmixgépbe teszem, összeforgatom és máris sütöm. kb. 5 cm átmérőjű tésztákat öntök a serpenyőbe, amint hólyagosodni kezd a teteje máris megfordítom. Pici vaj darabot tegyünk a tetejére és öntsük le juharsziruppal.
Rétegezhetünk 3-4 palacsintát egymásra különféle töltelékkel megtöltve pl. nutella, lekvár, stb. majd  jöhet a vaj és a juhar szirup.
Igazi íz kavalkád!

Csorba a magam módján


Kacsazsíron megpirítjuk a pulykacombot, majd felöntjük vízzel, sózzuk, egész borsot teszünk bele. ha félig megpuhult beletesszük a a karikára vágott sárgarépát. Ízesítjük ecetes tárkonnyal, és pici liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Nagyon egyszerű finom leves