1 kg pulykamell, 1 kg pulykacomb, 40 dkg kacsaháj, 1-2 ek só, 1 tk bors, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 3 szem szegfűbors, 1 mk őrölt kömény, vékonybél a töltéshez
A húsokat és a hájat ledaráljuk. az egészet jó összedolgozzuk és egy pici darabot forró zsíron vagy olajon kisütünk, megkóstoljuk ha kell még ízesítjük. A bélbe töltjük, egy kolbásztöltővel. Szabadtűzőn vagy a sütő grill fokozatán megsütjük. Sajnos épp esős idő volt így a sütőben készült, de nagyon jó lett.Elég nagy mennyiség, de ha friss húsból készítettük a maradékot lefagyaszthatjuk
Ez volt az első próbálkozásunk a kolbász készítéssel, az eredmény jó lett, de még sokat kel tanulnunk, a szorosan töltést, és a csavarást.
Egy olyan elektromos húsdarálóval készült ami nem csak darál, kolbászt tölt, hanem paradicsomot passzíroz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése