Oldalak

Adománybolt

2014. november 23., vasárnap

Gyors juhtúrós pogácsa

20 dkg liszt 
15 dkg margarin
20 dkg juhtúró
1 db tojás
1 k.k só
1 sütőpor, pici szódabikarbóna
  reszelt sajt
Fontos,hogy a vaj hideg legyen. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha túl lágy lett, akkor tegyük pihenni a hűtőbe pár percre. A sütőt közben kapcsoljuk be 180 C fokra. Siettem vele ezért nem nyújtottam hanem kézzel gombócokat csináltam és ellapítottam. Megszórtam reszelt sajttal és 20 perc alatt szép pirosra sültek.

2014. november 5., szerda

Donuts és minifánk

1 kg finomliszt, 8 dl tej, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás,  20 dkg vaj olvasztott), 1 cs instant élesztő (vagy 2,5 dkg friss élesztő)
Az élesztőt a meglangyosított tejben, kis cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A kelt tészta hozzávalóit összekeverjük, nokedli lágyságú tésztává "gyúrjuk" (keverjük), majd egy órát kelni hagyjuk. A sütőforma mélyedéseit olajjal kikenjük, majd a tésztával majdnem teletöltjük. 180-200 fokon 15 perc alatt szép barnára sütjük
Ha kihűlt, akkor a tetejét csokimázzal (olvasztott csoki+vaj) vagy cukormázzal (porcukor+citromlé) díszíthetjük, cukorgolyókkal, szívekkel megszórhatjuk
A tészta egyik feléből zsemléket sütöttem vacsorára, pici sóval, szezámmaggal megszórva.

Csináltam a napokban vacsorára mini fánkokat erről sajnos fotó ne készült, de finomak lettek.

Gyors minifánk
300 g liszt, 2 tojás, 1 tk szódabikarbóna, 1 doboz tejföl, 2 evőkanál cukor
Robotgéppel keverjük össze a tésztát galuska sűrűségűnek kell lennie. Két kanál segítségével csináljunk gombócokat  tegyük forró olajba. Sütés közben megnőnek. Porcukorral, kakaóval, lekvárral tálaljuk.