Az a legjobb dicséret, ha hasonlít arra amit már valahol megkóstoltak, ez most ilyen lett. Néhány receptben szerepel a tetejére egy tejfölös máz, én most ezt nem tettem rá, nekünk így is ízlett és elég édes is volt. Először készítettem egy házi joghurtot 3 liter tejből, most Landliebe joghurttal valahogy ettől más lesz a joghurt(savanykásabb, sűrűbb lett, kérdés vajon mi van vagy nincs a többi joghurtban). A kész joghurt felét egy pelenkába mertem, tettem hozzá 2-3 evőkanál 20 %-os tejfölt és 1 napig csepegtettem amíg finom krémsajt lett belőle.
3/4 csomag győri zabkeksz
50 g
olvasztott vaj
1 ek
cukor
A
krémsajtos töltelékhez:
500 g krémsajt
500 g krémsajt
200 g
cukor
3
evőkanál liszt
5 tojás
200 ml tejszín
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom
reszelt héja
Minden
hozzávalónk szobahőmérsékletű legyen. A kekszet aprítóban finomra őrlöm, majd
elkeverem a cukorral és a vajjal. Kézzel, egyenletesen eloszlatom a tortaforma
alján. A tortaformát a hűtőbe teszem.
A sütőt
előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a sütő aljába.
A
krémsajtot egy nagy tálba kanalazom, és kézi mixerrel alacsony fokozaton addig
keverem, míg lágy massza lesz belőle. Ezután hozzáadom a cukrot és a lisztet,
pár percig folyamatosan keverem, végig alacsony fokozaton. A tojásokat egyesével
adom a masszához, és csak addig keverem, amíg teljesen el nem vegyülnek.
Belereszelem a citromhéjat, és beleöntöm a tejszínt. További 1-2 percig
keverem. A masszát ráöntöm a lehűlt kekszalapra és a sütőbe teszem. 15 perc után a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem, és így még kb. 1 órán keresztül sütöm. Ha meg akarjuk tudni, hogy elkészült-e a sajttortánk, nem szurkálni kell, hanem rázni. Akkor jó, ha a szélén már megszilárdult, de a közepén még enyhén remeg. Mikor elérte ezt az állapotot, kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. A peremén egy késsel óvatosan fellazítom, majd leveszem a kapcsos formát róla.
Az eredeti recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése