Oldalak

Adománybolt

2015. június 24., szerda

Sous vide gép tesztelés 1.

Azon szerencsés gasztrobloggerek egyike vagyok aki kipróbálhatta ezt a csodás masinát. Nagyon vártam, hogy elvarázsoljam vele a családomat, tele voltam ötletekkel.
Azonnal beüzemeltem - amit a konyha átrendezése megelőzött- mert bizony elég nagy helyet foglal el,  no meg a vákuum fóliázónak is kell a hely.
A kezdeti nehézségeket szerencsésen leküzdöttem és akkor jöttem rá, hogy használati utasítás is elkallódott útközben, de ezen a gondon is gyorsan átjutottam, hiszen a Sous Vide Hungary oldalon minden tájékoztatás  megtalálható.
Pár alapanyagot már előzőleg beszereztem, így semmi akadálya nem volt a szuvidolásnak.

Bátran nekikészültem és a család egyik kedvencét a marhahúst vadas mártással kezdtem elkészíteni. Ami újítás volt az hogy megpróbálkoztam a knédli készítéssel.
A bepácolt húsok
Répa vákuumban









Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a sütőzacskó helyett bevákuumoztam a marhahús úgy hogy belehelyeztem egy babérlevelet a zacskóba. Külön zacskóba került a répa, zeller, fehérrépa, krumpli. 64,5 C fokon szuvidoltam 6 órán keresztül.
Amikor késznek találtam akkor a zöldségeket pürésítettem és elkészíttettem a mártást, cukrot karamellízáltam majd mustárral és zöldségekkel összeforraltam és behabartam tejföllel.
A knédli receptje:
Knédli vagy gőzgombóc
5 dl langyos savó, 1 kg liszt, 2 tk. só, 1 ek. olaj, 1 tk. cukor, 3 dkg élesztő, 2 egész tojás
A hozzávalókat dagasztógéppel összeállítjuk, és 30-40 percig kelni hagyjuk.
Egy lábosban vizet forralunk és ráhelyezünk egy párolórácsot, a knédli csak gőzölni szabad nem lehet főzni. Ha megkelt gombócokat csinálunk(még egy kicsit pihentethetjük akkor tovább kelnek) és a pároló lapra helyezzük, nekem elég nagyok lettek így kb 30 perc kellet a gőzölésükhöz.
Óriás knédli



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése