Oldalak

Adománybolt

2016. június 28., kedd

BBQ csirkemell grillen sütve, almás majonézes salátával, és kürtöskalács parázson vagy mégsem?

BBQ csirkemell
Hozzávalók: 8 csirkemell, só, bors
A csirkemelleket só bors keverékébe előző nap bepácoljuk.
BBQ szósz: olaj, 2 hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek mustár, 5 tk barna cukor, 1.5 dl sör, cayenne bors, balzsamecet, ketchup
Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk,  hozzáadjuk  a fokhagymát és a barna cukrot amit kicsit karamellizálunk. ezután mehet bele a mustár, a sör, a balzsam ecet, ketchup, cayenne bors. kb. fél óráig kevergetve főzzük amíg alkohol elpárolog és egy kicsit besürüsödik.
Ebbe a szószba kell mártani a csirkemell darabokat és grillen megsütni. Nagyon finom lesz!

Almás majonézes saláta
1 alma héjastul apróra vágva, 1-2 répa reszelve, 2 doboz kukorica konzerv, majonéz, cukor, mustár, tejföl

Kürtöskalács parázson vagy mégsem?
600 g finomliszt
30 g élesztő
300 ml tej
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojássárgája
2 db tojás
80 g vaj (olvasztott)
A tésztára sütés előtt
vaj (olvasztott)
kristálycukor
olaj a rudak megkenéséhez
A tésztát dagasztógéppel jól összekeverjük és kelni hagyjuk.
Kürtös kalács sütőfára feltekerjük olvasztott vajjal megkenjük cukorba forgatjuk és parázson megsütjük.
Mire ide jutottunk elfogyott a faszén és szegény tésztám csak kelt és kelt.
Mentő ötlet, készültek a sajtós rolóhoz seprűnyélből kicsi rudak, arra tekertem föl a tésztát és a sütőben grill fokozaton, forgatva megsütöttem. Így is jó lett. Mi már nem forgattuk semmibe tovább, de lehet dióba, fahéjba, kókuszreszelékbe, kakaóba forgatni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése