Oldalak

Adománybolt

2016. július 8., péntek

Megérett a meggy...

Meggyes piskóta
4 tojás, 12 dkg cukor. 12 dkg margarin, 18 dkg liszt, 1 sütőpor, magozott meggy
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral és félig olvasztott margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Közben a fehérjéket felverjük és óvatosan a tésztához keverjük. Szilikonos tepsibe tesszük és rászórjuk a meggyet. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Meggyleves vagy főzelék?
Kb 1 kg meggy, szegfűszeg, fahéj, 4-5 ek cukor, kb 2 dl tejföl, fél cs.vanília pudingpor vagy 1-2 ek étkezési kukoricakeményítő
A meggyet a fűszerekkel és a cukorral feltesszük főni, ha már szép piros a leve akkor behabarjuk a keményítős tejföllel. Felforraljuk megvárjuk, amíg besűrűsödik. Jól lehűtve tálaljuk.
Nekem általában túl sűrűre sikeredik, ezért néha főzeléknek hívja a családom.

Habos meggyes pite
6 tojás, 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, kb 0.5 dl tej, 1-2 ek cukor, fél cs élesztő,
Magozott meggy, 100 g darált dió vagy mogyoró, mandula 20 dkg cukor
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük a süti tetejére.A sárgájákat a cukorral  az olvasztott vajjal és tejben felfuttatott élesztővel, liszttel megdagasztjuk. fél órát letakarva pihentetjük.
Tepsibe tesszük és villával megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük. Megszórjuk a magozott meggyel és a mogyoróval rásimítjuk a cukorral elkevert keményre felvert fehérje habot. Addig sütjük amíg a hab szép színt kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése