50 g vaj
100 g barna cukor
100 g cukor
3 nyél rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva
200 g liszt
100 g cukor
1 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojás
200 ml joghurt
2 ek olaj
3 nyél rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva
200 g liszt
100 g cukor
1 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojás
200 ml joghurt
2 ek olaj
fahéj
kardamom
1 nagy tk. gyömbér
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A vajat edénybe tesszük. rászórjuk a barna cukrot és alacsony lángon kb. 2 percig főzzük. A cukornak enyhén karamellizálódnia kell. Hozzáadjuk a rebarbarát,pár percig pároljuk.
Elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, fűszerezzük.
A rebarbarát egy pite formába tesszük a karamellel.
A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, mindenhol el kell fednie.
Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk pár percig hűlni.
1 nagy tk. gyömbér
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A vajat edénybe tesszük. rászórjuk a barna cukrot és alacsony lángon kb. 2 percig főzzük. A cukornak enyhén karamellizálódnia kell. Hozzáadjuk a rebarbarát,pár percig pároljuk.
Elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, fűszerezzük.
A rebarbarát egy pite formába tesszük a karamellel.
A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, mindenhol el kell fednie.
Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk pár percig hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése