3 kg paradicsom
1 kg kápia paprika
0.5 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 alma
2 doboz ananász konzerv
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél,
fahéj,
gyömbér,
szegfűbors,
szegfűszeg
édeskömény
bors
6 dkg só
3 ek méz
1 ek almaecet
szójaszósz
balzsamecet
édeskömény
A paradicsomot negyedeltem és kb 1 órát főztem. Hozzátettem a hagymát, fokhagymát, az almát, a répát nagy lyukú reszelőn lereszelve, a paprikát. Teatojásba tettem a fűszereket.
A répából és kápia paprikából hagytam a végére is hogy az ne főljön szét teljesen és a szószban legyenek roppanós darabok.
Fűszereztem mézzel, almaecettel, kevés szójaszósszal, balzsam ecettel.
Ma megkóstoltuk, finom de teljesen más mint az üveges szósz. Párom szerint kevesebb paprikát kellet volna bele tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése