Piskóta torta lap
6 tojás
6 kanál cukor,
8 kanál liszt,
2 kanál víz
pici szódabikarbóna
Sárgabarack lekvár
Puncs krém
fél doboz mascarpone
3 ek cukor,
pici piros szörp,
1 tk rum
piros étel festék
Máz
2 tábla fehér csoki
1 tojás
50 g margarin
pici piros szörp,
piros étel festék
A szokásos módon piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. (Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot) Öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz.
A megsült piskótát kettévágjuk és kiszedjük a belsejét amit piros színű szörpbe és rumba áztatunk.
A tortalap mindkét felét sárgabarack lekvárral megkenjük.
A puncs krém felét rákenjük, és rászórjuk a beáztatott piskóta darabokat. Újra krém következik, majd óvatosan ráemeljük a torta lap másik felét.
A tetejére rácsorgatjuk a piros csoki krémet. jól lehűtjük.
Puncs krém
A mascarponét a cukorral a rummal szörppel habosra keverjük.
Fehér csoki krém piros
A tojást a fehér csokival összefőzzük és amint kicsit kihűlt akkor keverjük bele a vajat és habverővel krémesítjük, belekeverjük a szörpöt és az étel festéket. Betesszük a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor rakjuk csak a tortára.
Mályva cukorral díszíthetjük