Oldalak

Adománybolt

2020. szeptember 18., péntek

Csokis földimogyoró torta almával sós karamellel



Tészta

6 tojás 

3 ek Dia Wellness feleannyi cukor

150 g darált földimogyoró

pici szódabikarbóna

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.

A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Alma zselé

500 g alma szeletekre vágva

2 ek Dia Wellness feleannyi cukor

fahéj

1 cs zselatin

Az almákat pici vízzel és a cukorral puhára pároljuk, majd beletesszük a zselatin és még 1-2 percig főzzük.

A kihűlt tortára simítjuk.

Tejkaramella:

2 dl tejszín,

20 dkg cukor,

1 vanília rúd

50 g pörkölt sós mogyoró

A tejszínt a cukorral és vaníliával feltesszük a tűzre. Időnként megkeverjük, ne féljünk tőle úgy csinál mintha ki akarna futni, de nem teszi szerencsére!

Addig főzzük (kb. 50 perc) míg teljesen besűrűsödik és ha tányérra cseppentjük akkor rögtön megszilárdul. Addigra szép aranybarna is lesz. A mogyorót megdaráljuk kicsit darabosra hagyjuk, és belekeverjük a karamellbe.

A sós mogyorós karamellt az almákra simítjuk.

A tetejére olvasztott csokit simítunk.

Néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése