Oldalak

Adománybolt

2022. február 14., hétfő

Pisztácia krémes torta

Tészta

Mogyorós:
4 tojás

2 ek Dia Wellness feleannyi cukor

120 g darált földimogyoró

pici szódabikarbóna

Mandulás:

4 tojás

2 ek Dia Wellness feleannyi cukor

120 g darált mandula

pici szódabikarbóna

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tortát 2 részletben sütjük, az egyiket mogyoróval a másikat mandulával.

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, mandulát. pici  szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.

2 lapot sütünk. A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Töltelék

150 g pisztácia

4 ek Dia Wellness feleannyi cukor

600 g mascarpone

2 dl tejszín

100 g fehér csoki

1 citrom héj

A pisztáciát  sütőben kicsit megpirítjuk. A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, cukorral és beletesszük a darált pisztáciát, bele reszeljük a citrom héját.. Kevés pisztáciát hagyunk diszitésnek. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk. A fehér csoki 2/3 -t is a krémhez keverjük.

A lapokat megkenjük, pisztáciás mascarpone krémmel, csurgatunk rá egy kevés fehér csokit, és megszórjuk pisztáciával.
Rátesszük a másik lapot és az egész tortát megkenjük krémmel. 
Díszítésként fehér csokit és pisztáciát teszünk rá.