Oldalak

Adománybolt

2023. július 29., szombat

Kenyérlepény

 300 g búzafinomliszt

20 ml napraforgóolaj

100 ml hideg víz

1 kk. só

1 kk sütőpor

zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint

Ízlés szerint reszelt sajt  a tetejére

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk.

A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.

Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük, mrghintjük reszelt sajttal.

Lecsóval ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése