Oldalak

Adománybolt

2009. január 15., csütörtök

KAKAÓS CSIGA

Tészta: 50-60 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 tk. reszelt citromhéj.
Töltelék: 15 dkg kakaó, 10 dkg cukor, tetejére 5 dkg margarin, 1 dl tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg margarint 10-15 dkg liszttel összemorzsolunk és a tésztát téglalap alakúra, formáljuk, 1 óráig hűtőben pihentetjük. A megmaradt liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a cukorral, a tojássárgájákkal, a megmaradt margarinnal és a reszelt citromhéjjal. A tésztát belisztezzük, és 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a közepére, helyezzük a margarinos tésztát és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk majd ismét, hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, megszórjuk a közben összekevert cukros kakaóval és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba mártott késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, fektetve tesszük a tepsibe. Oldalát megkenjük olvasztott vajjal. Forró sütőben pirosra sütjük. A forró tésztát tejjel meglocsoljuk. Kb. 25-27 darab.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése