2009. január 15., csütörtök

KAKAÓS CSIGA

Tészta: 50-60 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 tk. reszelt citromhéj.
Töltelék: 15 dkg kakaó, 10 dkg cukor, tetejére 5 dkg margarin, 1 dl tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg margarint 10-15 dkg liszttel összemorzsolunk és a tésztát téglalap alakúra, formáljuk, 1 óráig hűtőben pihentetjük. A megmaradt liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a cukorral, a tojássárgájákkal, a megmaradt margarinnal és a reszelt citromhéjjal. A tésztát belisztezzük, és 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a közepére, helyezzük a margarinos tésztát és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk majd ismét, hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, megszórjuk a közben összekevert cukros kakaóval és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba mártott késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, fektetve tesszük a tepsibe. Oldalát megkenjük olvasztott vajjal. Forró sütőben pirosra sütjük. A forró tésztát tejjel meglocsoljuk. Kb. 25-27 darab.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti