2016. január 25., hétfő

Töltött káposzta koszorú alakú töltelékkel

2 kg savanyú káposzta, fél fej édes káposzta levelei, só, bors, babérlevél
Töltelék 1 kg darált pulykahús,30 dkg félpuhára főzött rizs, 1 tojás,1 hagyma, só, bors, pirospaprika,

A fejes káposztáról lefejtjük a leveleket a vastagabb részeket kivágjuk, megpróbáljuk úgy hogy a levelek egyben maradjanak. Forró vízben pár percig puhítjuk hogy hajlíthatók legyenek. A koszorú formát kibéleljük a levelekkel, és beletöltjük a töltjük. A fazék aljára tesszük a savanyú káposztát felét rá a koszorú formát és az egészet befedjük káposztával. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megfűszerezzük, sózzuk, egész borsot, babérlevelet teszünk bele. Megszórjuk pirospaprikával. 1-2 órán át főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Ez lehet egy ünnepi asztal disze, nálunk nagy sikere volt a koszorú káposztának!

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti