"Úgy érzi, volna még mit finomítani? A chocoMe Valentin-napi
kollekciójával igazán finommá tehető a nagy nap és a hozzá tartozó
vallomások: három különleges, édes csokoládéajakkal ellátott
csokoládékreációval és a Raffinée drazsécsalád frissen debütáló,
fehér csokoládéval bevont liofilizált málnaszemeivel garantáljuk, hogy
célba érjen minden szívből jövő vallomás!"
Nagyon finom, jól illik a málna a fehér csokihoz. Szinte elolvad az ember szájában, és még egyet be akarok kapni rögtön. Mi nem vártuk meg a Valentin napot már meg is ettük, annyira jó volt.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2014. január 30., csütörtök
2014. január 28., kedd
Disznósajt sonkaprésben
Hozzávalók: 1/2 disznófej, fél kicsontozott csülök, 1 nyelv, 2 szív, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 dkg őrölt bors, 1 dkg paprika, só.
Abálólé fűszerei: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál szemes bors, só
A fejet megfelelően előkészítem, leperzselem róla az esetleges szőrmaradékokat, majd megmosom. A nyelvvel, a szívvel, és a csülökkel együtt annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi azt ellepi. Mikor megpuhul, kiveszem a húsokat a léből. A zsíros részeket kivágom. A nyelvet hideg vízbe mártom, lehúzom a bőrét és a szívvel együtt ujjnyi csíkokra vágom. A fejet kicsontozom és kettéosztom. A fület is csíkokra vágom ez lesz benne porcos rész. A húst csíkokra vágom, a bőrkéket ledarálom. A darált részeket elkeverem a zúzott fokhagymával a sóval és a fűszerekkel. A fűszerekkel jól elkevert húsokat a présbe helyezzük, jól összenyomjuk. Hideg vízbe tesszük fel főni. Lassú tűzőn kb 1 órát főzzük, közben állítunk a présen. Ha kész kivesszük a forró léből és megvárjuk míg teljesen kihűl. Nagyon szépen szeletelhető, finom disznósajtot kapunk. A fűszerezésen lehet változtatni, erős paprikát is lehet beletenni, ha valaki csípősen szereti. Friss házi kenyérrel tálalhatjuk.
Sonkaprés
Abálólé fűszerei: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál szemes bors, só
A fejet megfelelően előkészítem, leperzselem róla az esetleges szőrmaradékokat, majd megmosom. A nyelvvel, a szívvel, és a csülökkel együtt annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi azt ellepi. Mikor megpuhul, kiveszem a húsokat a léből. A zsíros részeket kivágom. A nyelvet hideg vízbe mártom, lehúzom a bőrét és a szívvel együtt ujjnyi csíkokra vágom. A fejet kicsontozom és kettéosztom. A fület is csíkokra vágom ez lesz benne porcos rész. A húst csíkokra vágom, a bőrkéket ledarálom. A darált részeket elkeverem a zúzott fokhagymával a sóval és a fűszerekkel. A fűszerekkel jól elkevert húsokat a présbe helyezzük, jól összenyomjuk. Hideg vízbe tesszük fel főni. Lassú tűzőn kb 1 órát főzzük, közben állítunk a présen. Ha kész kivesszük a forró léből és megvárjuk míg teljesen kihűl. Nagyon szépen szeletelhető, finom disznósajtot kapunk. A fűszerezésen lehet változtatni, erős paprikát is lehet beletenni, ha valaki csípősen szereti. Friss házi kenyérrel tálalhatjuk.
Sonkaprés
2014. január 22., szerda
Fehércsokis bomba (a csoki bomba francia recept változata)
300 g fehér csokit gőz fölött felolvasztunk. A 2 zselatin lapot vízbe
áztatunk, majd a forró csokiba tesszük.2 citrom reszelt héját, 2
tojássárgáját, majd ha már kihűlt a fehérje
habot. Egy formát kivajazunk, majd beleszórunk őrölt diót, mandulát,
mogyorót és bele öntjük a csokit. Hűtőben megdermesztjük.Sokkal nehezebb keverni mint étcsokis változatot és ebből ki kell hagyni a vajat, mert sokkal több a fehér csokiban a kakaóvaj.
2014. január 7., kedd
Sonkaprést kaptam karácsonyra! Az első próbálkozások egyike: Karaj sonka
A sonkaprésbe kicsit több mint 1 kg hús fér el. Az elkészítés előtt legalább 3 nappal bepácoljuk a nekünk tetsző pácba.
Amikor már jól átjárta pác akkor beletesszük a présbe és rázárjuk a rúgós tetőt. Belehelyezzük egy nagy fazékba és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje.
A hústól függően 1-1,5 órát főzzük lassú tűzön nem engedve forrni úgy mint a húslevest. Főzés közben ha látjuk hogy a rúgók lazulnak, állítunk rajta, hogy tovább préseljük a húsunkat. Ehhez vegyük ki a fazékból és egy tálcára tegyük ki, hogy ott biztonságosan tudjuk beállítani a szükséges préserőt. Amikor jól össze van nyomva, akkor a rugóknál lévő csavarok felső része teljesen kilátszik. Főzés közben is anélkül, hogy kiemelnénk a prést, láthatjuk, hogy a csavarok feje mennyire emelkedik ki. Ha kevés látszik ki, akkor érdemes eggyel erősebben feszíteni. Ha kész kivesszük a vízből és hagyjuk szép lassan teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt akkor szeletelhetjük, ill. a hűtőbe tehetjük.
Karaj sonka pác: mivel ez egy szárazabb hús ezért olajos pácot alkalmaztam.
Olívaolaj, 1 tk fehér bors, 1 tk pácsó (nitrites, ennyi nem árt bele, de csak ezzel a sóval lesz szép piros színe a húsinak, próbáltam enélkül is, de szürke lett a hús, mint ha megfőztem volna) 1-2 ek méz.
Ebben pácolódott 3 napig, majd 1.5 órát főztem, időnként állítgatva a rúgón. Este készült, reggelre kihűlt és lehetett szeletelni.
Ugyanez a pác bevált pulyka- vagy csirkemellhez is hiszen azok is száraz húsok. Ott nem használtam a nitrites sót és szürke lett a hús, az íze finom volt úgy is.
Nekem a jobban bevált az egész darabból készült sonka, igyekszem akkora pulykamellet vagy karajt találni ami pont beleillik a présbe. Az apró darabos húsból készült sonka is finom lett csak nehéz volt szeletelni.
Sonkaprés
Amikor már jól átjárta pác akkor beletesszük a présbe és rázárjuk a rúgós tetőt. Belehelyezzük egy nagy fazékba és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje.
A hústól függően 1-1,5 órát főzzük lassú tűzön nem engedve forrni úgy mint a húslevest. Főzés közben ha látjuk hogy a rúgók lazulnak, állítunk rajta, hogy tovább préseljük a húsunkat. Ehhez vegyük ki a fazékból és egy tálcára tegyük ki, hogy ott biztonságosan tudjuk beállítani a szükséges préserőt. Amikor jól össze van nyomva, akkor a rugóknál lévő csavarok felső része teljesen kilátszik. Főzés közben is anélkül, hogy kiemelnénk a prést, láthatjuk, hogy a csavarok feje mennyire emelkedik ki. Ha kevés látszik ki, akkor érdemes eggyel erősebben feszíteni. Ha kész kivesszük a vízből és hagyjuk szép lassan teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt akkor szeletelhetjük, ill. a hűtőbe tehetjük.
Karaj sonka pác: mivel ez egy szárazabb hús ezért olajos pácot alkalmaztam.
Olívaolaj, 1 tk fehér bors, 1 tk pácsó (nitrites, ennyi nem árt bele, de csak ezzel a sóval lesz szép piros színe a húsinak, próbáltam enélkül is, de szürke lett a hús, mint ha megfőztem volna) 1-2 ek méz.
Ebben pácolódott 3 napig, majd 1.5 órát főztem, időnként állítgatva a rúgón. Este készült, reggelre kihűlt és lehetett szeletelni.
Ugyanez a pác bevált pulyka- vagy csirkemellhez is hiszen azok is száraz húsok. Ott nem használtam a nitrites sót és szürke lett a hús, az íze finom volt úgy is.
Nekem a jobban bevált az egész darabból készült sonka, igyekszem akkora pulykamellet vagy karajt találni ami pont beleillik a présbe. Az apró darabos húsból készült sonka is finom lett csak nehéz volt szeletelni.
Sonkaprés
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)