Este vacsorára tojást szerettünk volna enni, mivel pont nálam volt tesztetelésre a Sous Vide gép ezért gyorsan kerestem egy receptet a tojás elkészítéséhez. Szent Benedek tojás az eredeti recept szerint.
Ilyen lett:
Így készült: Beállítottam a gépet 64,5 fokra és megmostam pár tanyasi tojást. Amikor felmelegedett a vízfürdő, egyszerűen csak héjastól beletettem a tojásokat 45-50 percre. Egy tojást kivettem és megnéztem jó lett-e. Nagyon különleges élmény, hogy fehérje még szinte folyik a sárgája pedig zselésre krémesedik.
Snidlinggel és reszelt sajttal szórva tálaltam. egészen különleges volt a vacsoránk.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2015. június 29., hétfő
2015. június 24., szerda
Sous vide gép tesztelés 1.
Azon szerencsés gasztrobloggerek egyike vagyok aki kipróbálhatta ezt a csodás masinát. Nagyon vártam, hogy elvarázsoljam vele a családomat, tele voltam ötletekkel.
Azonnal beüzemeltem - amit a konyha átrendezése megelőzött- mert bizony elég nagy helyet foglal el, no meg a vákuum fóliázónak is kell a hely.
A kezdeti nehézségeket szerencsésen leküzdöttem és akkor jöttem rá, hogy használati utasítás is elkallódott útközben, de ezen a gondon is gyorsan átjutottam, hiszen a Sous Vide Hungary oldalon minden tájékoztatás megtalálható.
Pár alapanyagot már előzőleg beszereztem, így semmi akadálya nem volt a szuvidolásnak.
Bátran nekikészültem és a család egyik kedvencét a marhahúst vadas mártással kezdtem elkészíteni. Ami újítás volt az hogy megpróbálkoztam a knédli készítéssel.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a sütőzacskó helyett bevákuumoztam a marhahús úgy hogy belehelyeztem egy babérlevelet a zacskóba. Külön zacskóba került a répa, zeller, fehérrépa, krumpli. 64,5 C fokon szuvidoltam 6 órán keresztül.
Amikor késznek találtam akkor a zöldségeket pürésítettem és elkészíttettem a mártást, cukrot karamellízáltam majd mustárral és zöldségekkel összeforraltam és behabartam tejföllel.
A knédli receptje:
Knédli vagy gőzgombóc
5 dl langyos savó, 1 kg liszt, 2 tk. só, 1 ek. olaj, 1 tk. cukor, 3 dkg élesztő, 2 egész tojás
A hozzávalókat dagasztógéppel összeállítjuk, és 30-40 percig kelni hagyjuk.
Egy lábosban vizet forralunk és ráhelyezünk egy párolórácsot, a knédli csak gőzölni szabad nem lehet főzni. Ha megkelt gombócokat csinálunk(még egy kicsit pihentethetjük akkor tovább kelnek) és a pároló lapra helyezzük, nekem elég nagyok lettek így kb 30 perc kellet a gőzölésükhöz.
Azonnal beüzemeltem - amit a konyha átrendezése megelőzött- mert bizony elég nagy helyet foglal el, no meg a vákuum fóliázónak is kell a hely.
A kezdeti nehézségeket szerencsésen leküzdöttem és akkor jöttem rá, hogy használati utasítás is elkallódott útközben, de ezen a gondon is gyorsan átjutottam, hiszen a Sous Vide Hungary oldalon minden tájékoztatás megtalálható.
Pár alapanyagot már előzőleg beszereztem, így semmi akadálya nem volt a szuvidolásnak.
Bátran nekikészültem és a család egyik kedvencét a marhahúst vadas mártással kezdtem elkészíteni. Ami újítás volt az hogy megpróbálkoztam a knédli készítéssel.
A bepácolt húsok |
Répa vákuumban |
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a sütőzacskó helyett bevákuumoztam a marhahús úgy hogy belehelyeztem egy babérlevelet a zacskóba. Külön zacskóba került a répa, zeller, fehérrépa, krumpli. 64,5 C fokon szuvidoltam 6 órán keresztül.
Amikor késznek találtam akkor a zöldségeket pürésítettem és elkészíttettem a mártást, cukrot karamellízáltam majd mustárral és zöldségekkel összeforraltam és behabartam tejföllel.
A knédli receptje:
Knédli vagy gőzgombóc
5 dl langyos savó, 1 kg liszt, 2 tk. só, 1 ek. olaj, 1 tk. cukor, 3 dkg élesztő, 2 egész tojás
A hozzávalókat dagasztógéppel összeállítjuk, és 30-40 percig kelni hagyjuk.
Egy lábosban vizet forralunk és ráhelyezünk egy párolórácsot, a knédli csak gőzölni szabad nem lehet főzni. Ha megkelt gombócokat csinálunk(még egy kicsit pihentethetjük akkor tovább kelnek) és a pároló lapra helyezzük, nekem elég nagyok lettek így kb 30 perc kellet a gőzölésükhöz.
Óriás knédli |
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)