Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2017. február 5., vasárnap
Spenótos csiga és pizzás tekercs
Tészta:
90 dkg sima liszt
5 ek kristálycukor
1 cs élesztő
4 dl tej
5 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
2 tojás
pici só
A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.
Mártogatós:
1 dl tejszín
1 egész tojás
Addig elkészítjük a töltelékeket:
Pizzás:
400 ml paradicsomlé
1 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker vagy 2 ek kukoricakeményítő
kevés cukor, só
fűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 1 gerezd fokhagyma
5 dkg margarin vagy vaj
10 dkg reszelt sajt
Megfőzzük a paradicsomlében a pudingot, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
Spenótos:
3-4 paraj porció
1-2 gerezd fokhagyma
400 ml tej
1 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker vagy 2 ek kukoricakeményítő
só
10 dkg reszelt sajt
5 dkg margarin vagy vaj
A tejet felmelegítjük és bele dobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, addig főzzük amíg a spenót teljesen fel nem olvad ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
A megkelt tésztát 8 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani.
Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel,megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk vagy felszeleteljük és akkor csigák lesznek.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás 1 dl tejszín keverékével és addig sütjük a amíg ezt beszívja magába.
Ugyanebből a tésztából készíthetünk édeset is:
Kakaós:10 dkg vaj(olvasztott) 60 g cukor, vaníliás cukor, 3-4 ek kakaópor (kicsit le kell hűteni)
Vaníliás: 10 dkg vaj(olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor, (kicsit le kell hűteni)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)