A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és beletesszük a sütőport diót, majd a fehérjét. Szögletes tepsiben 2 lapot sütünk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Fehér csoki krém:
1 tojás, 100 g fehér csoki (sok helyen kerestük a jó minőségű fehér csokit, az Aldiban lehet kapni), az eredeti mama diótortája receptben leírtaknál kevesebb csak 14-15 dkg vajat vagy rámát tettem bele.
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokoládé krém:
1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg kakaópor 15 g reszelt csoki, 10-14 dkg ráma
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokoládé krém:
1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg kakaópor 15 g reszelt csoki, 10-14 dkg ráma
A krémhez valókat a étcsokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Burkolat: 300 g étcsokoládé 2 kanál kakaóvaj a temperáláshoz
Először elkészítjük a burkolatot. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
A kiürült kólás flakonon vágunk egy ablakot, és itt folyatjuk bele a forró csokoládét melyet a kakaóvajjal kikeverve temperáltunk. egy keveset félre teszünk az ablak lezárásához
Egyenletesen elosztjuk mindenhová jusson csokoládé. Ez nem egyszerű feladat, többször neki futottam hogy mindenhová jusson és ne legyen túl vastag sehol.
5 percre mélyhűtőbe tesszük, ha kivettük megnézzük mindenhová jutott-e csoki.
Ha igen akkor jöhet a töltés.
A két lapot csíkokra vágjuk és megkenjük a két féle krémmel. Belerakjuk a csokis kólás flakonba rétegezve a fehér és csoki krémmel megkent csíkokat.
Ha kész vagyunk újra melegítjük a maradék étcsokit és bezárjuk az ablakot. 1 napra hűtőbe tesszük.
Most jön a másik nehéz feladat, kiszedni a flakonból a tortát úgy hogy egyben maradjon
Éles késsel, sniccerrel felvágjuk a műanyagot, de a csokit nem szabad megsérteni.
Visszahelyezzük rá a feliratot és kupakot.
Az enyémen látszik hogy nem lett tökéletes, de nagy sikere volt az ötletnek, nem utolsó sorban finom is lett!Úgy raktuk össze a darabjait a fotó kedvéért.