1 kg fagyasztott meggy, 1 doboz kókuszkrém, 1 cs vaníliás pudingpor, szegfűszeg, fahéj, cukor.
A meggyet a fűszerekkel, cukorral kicsit megfőzzük. A kókuszkrémet a pudinggal kikeverjük és a forró levesbe tesszük, kézi habverővel simára keverjük. Hidegen fogyasszuk.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2012. március 31., szombat
2012. március 27., kedd
Pudingos szelet
Tészta:
35 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg margarin (3,5 dkg kókuszzsír)
1 tojás
3 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
kb. 3 ek tejföl
Krém:
5 dl tej
2 cs vaníliapuding
15 dkg lágy margarin
12 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A margarint(kókuszzsírt) mikróban meglangyosítom, hogy lágy legyen, de ne folyós. A többi hozzávalóval gyorsan összegyúrom. A tejfölt érdemes kanalanként hozzáadni, mert kevesebb is elég lehet. Három részre osztom, három lapot nyújtok belőle.
Egészen vékonyra kell nyújtani, tepsi méretűre, épp csak, hogy el ne szakadjon! Érdemes már a szilikon lapon kinyújtani és óvatosan áthelyezni a tepsire.
Légkeverés mellett 220 fokon 4 perc alatt kész. Ropogósan száraz lesz, ami normális jelenség.
Megkenem a lapokat a krémmel.
A csokit kis lángon a pici olajjal megolvasztom, és a felső tésztalapra simítom.
Egy éjszakán át hagyom puhulni. Másnapra a tészta megpuhul, kis darabokra szeleteljük.
Változat: 2 féle pudingból is készíthetjük az egyik lapot csokis, a másikat vaníliással kenjük meg.
Gyorsan fogyó bekapkodós süti!
35 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg margarin (3,5 dkg kókuszzsír)
1 tojás
3 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
kb. 3 ek tejföl
Krém:
5 dl tej
2 cs vaníliapuding
15 dkg lágy margarin
12 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A margarint(kókuszzsírt) mikróban meglangyosítom, hogy lágy legyen, de ne folyós. A többi hozzávalóval gyorsan összegyúrom. A tejfölt érdemes kanalanként hozzáadni, mert kevesebb is elég lehet. Három részre osztom, három lapot nyújtok belőle.
Egészen vékonyra kell nyújtani, tepsi méretűre, épp csak, hogy el ne szakadjon! Érdemes már a szilikon lapon kinyújtani és óvatosan áthelyezni a tepsire.
Légkeverés mellett 220 fokon 4 perc alatt kész. Ropogósan száraz lesz, ami normális jelenség.
Megkenem a lapokat a krémmel.
A csokit kis lángon a pici olajjal megolvasztom, és a felső tésztalapra simítom.
Egy éjszakán át hagyom puhulni. Másnapra a tészta megpuhul, kis darabokra szeleteljük.
Változat: 2 féle pudingból is készíthetjük az egyik lapot csokis, a másikat vaníliással kenjük meg.
Gyorsan fogyó bekapkodós süti!
Meghívást kaptam egy Thai étterem megnyitójára, nagyon jól éreztük magunkat a férjemmel együtt és finomakat ettünk, mindenkinek csak ajánlani tudom.
A sajtóközlemény, és az ételek:
Terézvárosban, az Andrássy út elején nyílt meg Magyarország legújabb és
legnagyobb thaiföldi étterme, a Kaeng Som Tom Yum. A thaibox-sszal, thai
karaoke-val és chocoMe kóstolással fűszerezett étteremnyitó ünnepséget a
Lucullus BT szervezte.
“A thaiföldi konyha nagyon finom, izgalmas, ugyanakkor Magyarországon
mélységesen alulreprezentált” – mondta el Kiss Attila, az étterem
tulajdonosa. “Thai feleségemmel, a kiválóan és háziasan főző Su-val ezen
szerettünk volna változtatni az étterem nyitásával, tematikus vacsorákkal” – tette
hozzá. Az étterem nagy belső terekkel és ízléses belső enteriőrrel rendelkezik;
ékessége egy üveggel elválasztott látványkonyha, ahol az ételek készülnek öt
remek thaiföldi szakács által. Az étteremben egyébként főleg Közép-Thaiföld
ételei elérhetőek. A házaspár Magyarország egyik legszínvonalasabb thai
masszázs-szalonját, a Chichaya Spa & Thai Massage- t is magáénak tudja.
“Nincs több rejtett, vagy gyanús alapanyag, láthatatlan szakács – az ételkészítés
a szemünk láttára történik. Ez a nyitott, őszinte mentalitás egészen ritka az
itthoni ázsiai konyháknál” – mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke,
aki rendkívül örült, hogy újabb ékességgel gazdagodott a hazai ázsiai gasztro-
paletta.
Az ünnepségen a következő ételek kerültek felszolgálásra:
Thung Thong, azaz rizstészta batyuba csomagolt sertéshús
Tom Yum Kaeng, azaz csípős-savanyú rákleves
Khai Phat King, azaz wokban sült csirkemell darabkák gyömbérrel
Piaw Wan Plaa, azaz édes savanyú halKaeng Kiaw Waan Kai, azaz zöld curry csirke
Phat Thai, azaz rizstészta csirkével
Sakoo Lamyay, azaz tapióka longan gyümölccsel
Elérhetőségek:
Kaeng Som Tom Yum étterem, Budapest, VI. Andrássy út 2.
Telefon: +361 273-0903
Web: www.tomyum.hu
Info: +3620 240-8530
Web: http://lucullus.blog.hu
A sajtóközlemény, és az ételek:
Terézvárosban, az Andrássy út elején nyílt meg Magyarország legújabb és
legnagyobb thaiföldi étterme, a Kaeng Som Tom Yum. A thaibox-sszal, thai
karaoke-val és chocoMe kóstolással fűszerezett étteremnyitó ünnepséget a
Lucullus BT szervezte.
“A thaiföldi konyha nagyon finom, izgalmas, ugyanakkor Magyarországon
mélységesen alulreprezentált” – mondta el Kiss Attila, az étterem
tulajdonosa. “Thai feleségemmel, a kiválóan és háziasan főző Su-val ezen
szerettünk volna változtatni az étterem nyitásával, tematikus vacsorákkal” – tette
hozzá. Az étterem nagy belső terekkel és ízléses belső enteriőrrel rendelkezik;
ékessége egy üveggel elválasztott látványkonyha, ahol az ételek készülnek öt
remek thaiföldi szakács által. Az étteremben egyébként főleg Közép-Thaiföld
ételei elérhetőek. A házaspár Magyarország egyik legszínvonalasabb thai
masszázs-szalonját, a Chichaya Spa & Thai Massage- t is magáénak tudja.
“Nincs több rejtett, vagy gyanús alapanyag, láthatatlan szakács – az ételkészítés
a szemünk láttára történik. Ez a nyitott, őszinte mentalitás egészen ritka az
itthoni ázsiai konyháknál” – mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke,
aki rendkívül örült, hogy újabb ékességgel gazdagodott a hazai ázsiai gasztro-
paletta.
Az ünnepségen a következő ételek kerültek felszolgálásra:
Thung Thong, azaz rizstészta batyuba csomagolt sertéshús
Tom Yum Kaeng, azaz csípős-savanyú rákleves
Khai Phat King, azaz wokban sült csirkemell darabkák gyömbérrel
Piaw Wan Plaa, azaz édes savanyú halKaeng Kiaw Waan Kai, azaz zöld curry csirke
Phat Thai, azaz rizstészta csirkével
Sakoo Lamyay, azaz tapióka longan gyümölccsel
Elérhetőségek:
Kaeng Som Tom Yum étterem, Budapest, VI. Andrássy út 2.
Telefon: +361 273-0903
Web: www.tomyum.hu
Info: +3620 240-8530
Web: http://lucullus.blog.hu
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)