Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2009. április 6., hétfő
BROWNIE
Hozzávalók:12 dkg vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg étcsoki, 12 dkg liszt, 7 dkg durvára vágott dió.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a krémbe keverjük a dióval, és a liszttel. 160 fokon 30-35 percig sütjük. Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a krémbe keverjük a dióval, és a liszttel. 160 fokon 30-35 percig sütjük. Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
COOKIES
Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 40 dkg liszt, 1 tasak élesztőpor, 22,5 dkg vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál vaníliaaroma, 1 kávéskanál só.
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.
LEGJOBB SZÓSZ (Best ever sauce)
Hozzávalók: 240 ml vaj, 480 ml cukor, 240 ml tejszín vagy sűrített tej, 15 ml vanília aroma, egy csipet szerecsendió.
Alacsony lángon 10-12 percig melegítsük össze a cukrot, a tejszínt és a vajat. ne engedjük felforrni! Amikor jól besűrűsödik, adjuk hozzá a vanília aromát és a szerecsendiót. Forrón tálaljuk.
Alacsony lángon 10-12 percig melegítsük össze a cukrot, a tejszínt és a vajat. ne engedjük felforrni! Amikor jól besűrűsödik, adjuk hozzá a vanília aromát és a szerecsendiót. Forrón tálaljuk.
ALMA TORTA (Apple cake)
Hozzávalók. 480 ml cukor, 480 ml liszt, 120 ml olvasztott vaj, 10 ml fahéj, 2 tojás, 3 ml szerecsendió, 960 ml reszelt alma, 240 ml tört mogyoró, 10 ml szódabikarbóna
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és verjük fel. reszeljük le az almát és adjuk a keverékhez. tegyük bele a mogyorót és a többi hozzávalót. 180 fokon süssük 45 percig. Legjobb szósszal és tejszínhabbal tálaljuk.
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és verjük fel. reszeljük le az almát és adjuk a keverékhez. tegyük bele a mogyorót és a többi hozzávalót. 180 fokon süssük 45 percig. Legjobb szósszal és tejszínhabbal tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)