Tészta
6 tojás
3 ek Dia Wellness feleannyi cukor
150 g darált földimogyoró
pici szódabikarbóna
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Alma zselé
500 g alma szeletekre vágva
2 ek Dia Wellness feleannyi cukor
fahéj
1 cs zselatin
Az almákat pici vízzel és a cukorral puhára pároljuk, majd beletesszük a zselatin és még 1-2 percig főzzük.
A kihűlt tortára simítjuk.
Tejkaramella:
2 dl tejszín,
20 dkg cukor,
1 vanília rúd
50 g pörkölt sós mogyoró
A tejszínt a cukorral és vaníliával feltesszük a tűzre. Időnként megkeverjük, ne féljünk tőle úgy csinál mintha ki akarna futni, de nem teszi szerencsére!
Addig főzzük (kb. 50 perc) míg teljesen besűrűsödik és ha tányérra cseppentjük akkor rögtön megszilárdul. Addigra szép aranybarna is lesz. A mogyorót megdaráljuk kicsit darabosra hagyjuk, és belekeverjük a karamellbe.
A sós mogyorós karamellt az almákra simítjuk.
A tetejére olvasztott csokit simítunk.
Néhány órára hűtőbe tesszük.