2 tojás
5 ek liszt
3-5 ek cukor
1 tk sütőpor
1 doboz ricotta (250 ml)
1 citrom héja és leve
A tojásokat cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a reszelt citromhéját és kifacsart levét. A végén belekeverjük a lisztet és a sütőport. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Egyszerű finom süti.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2017. január 24., kedd
2017. január 15., vasárnap
Kovászos kifli
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 tk. cukor
2 tk. só
1 dl tej
2 dl víz
4 dkg puha vaj
1 ek. búzakovász por
1,5 dkg friss élesztő
Dagasztógép táljába szitáltam a liszteket, elvegyítettem a sóval és a cukorral. Hozzáadtam a tejet (lehet helyette is víz) és a vizet, a puha vajat, a rozskovászt és a tetejére morzsoltam az élesztőt. Alacsony fokozaton 4-5 percig, majd magasabb fokozaton 8-10 percig dagasztottam a tésztát. Amikor a tészta szép sima és fényes lett, elvált a kelesztőtál oldalától a gépet leállítottam és a tésztát egy fedeles kelesztőtálba tettem. 45 percig hagytam kelni.
Finoman beliszteztem a deszkát és a megkelt tésztát óvatosan ráfordítottam. 8 egyenlő részre osztottam. Minden darabot gömbölyítettem, azaz kis cipókat formáztam belőlük. Letakartam egy fóliával és 10-15 percig pihenni hagytam.
A megformázott kifliket szilikonos tepsire sorakoztattam. Lekentem őket sós vízzel. A sütő aljába egy vízzel teli edényt tettem.
Amíg a kiflik keltek a sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A tepsit a forró sütőbe toltam, és a kifliket 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Eredeti recept: http://www.limarapeksege.hu/
20 dkg rétesliszt
1 tk. cukor
2 tk. só
1 dl tej
2 dl víz
4 dkg puha vaj
1 ek. búzakovász por
1,5 dkg friss élesztő
Dagasztógép táljába szitáltam a liszteket, elvegyítettem a sóval és a cukorral. Hozzáadtam a tejet (lehet helyette is víz) és a vizet, a puha vajat, a rozskovászt és a tetejére morzsoltam az élesztőt. Alacsony fokozaton 4-5 percig, majd magasabb fokozaton 8-10 percig dagasztottam a tésztát. Amikor a tészta szép sima és fényes lett, elvált a kelesztőtál oldalától a gépet leállítottam és a tésztát egy fedeles kelesztőtálba tettem. 45 percig hagytam kelni.
Finoman beliszteztem a deszkát és a megkelt tésztát óvatosan ráfordítottam. 8 egyenlő részre osztottam. Minden darabot gömbölyítettem, azaz kis cipókat formáztam belőlük. Letakartam egy fóliával és 10-15 percig pihenni hagytam.
A megformázott kifliket szilikonos tepsire sorakoztattam. Lekentem őket sós vízzel. A sütő aljába egy vízzel teli edényt tettem.
Amíg a kiflik keltek a sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A tepsit a forró sütőbe toltam, és a kifliket 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Eredeti recept: http://www.limarapeksege.hu/
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)