Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2009. augusztus 14., péntek
Marhagulyás bográcsban
1 kg marhacomb, 4-5 darab sárgarépa, 1kg burgonya, 1 tojásból csipetke, só, bors szójaszósz, pirospaprika, ketchup, 2-3 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj 1 chili paprika.
A húst kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a bográcsban olajon megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát és jöhet a hús. Ha egy kicsit pirult felöntjük vízzel és fűszerezzük. Félig megfőzzük, majd beletesszük az össze vágott burgonyát és a répát. Addig főzzük amíg minden hozzávaló puha nem lesz. A legvégén tesszük bele a csipetkét. Akkor jó ha leve egy kicsit besűrűsödik. Ha valaki csípősen szereti még tehet bele chilit.
A húst kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a bográcsban olajon megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát és jöhet a hús. Ha egy kicsit pirult felöntjük vízzel és fűszerezzük. Félig megfőzzük, majd beletesszük az össze vágott burgonyát és a répát. Addig főzzük amíg minden hozzávaló puha nem lesz. A legvégén tesszük bele a csipetkét. Akkor jó ha leve egy kicsit besűrűsödik. Ha valaki csípősen szereti még tehet bele chilit.
2009. augusztus 5., szerda
Őszibarack krémleves
1kg őszibarack, 10 dkg cukor, 1 tejföl, 1-2 ek liszt vagy étkezési keményítő, fahéj, szerecsendió.
Az őszibarackot meghámozzuk és és kisebb darabokra vágjuk majd cukros vízben megfőzzük. Összeturmixoljuk fűszerezzük. Tejfölös habarással besűrítjük. Hidegen barack kockákkal fogyasztjuk.
Az őszibarackot meghámozzuk és és kisebb darabokra vágjuk majd cukros vízben megfőzzük. Összeturmixoljuk fűszerezzük. Tejfölös habarással besűrítjük. Hidegen barack kockákkal fogyasztjuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)