Oldalak

Adománybolt

2009. augusztus 14., péntek

A hétvégén csak úgy magunknak csináltunk egy nagy adag gulyást. Most kivételesen marhából készült. Nagyon finom lett. Azzal nem számoltunk hogy ennek a húsnak több idő kell, így elég későn ettünk, de megérte.(máskor pulykából szoktuk csinálni)

Marhagulyás bográcsban

1 kg marhacomb, 4-5 darab sárgarépa, 1kg burgonya, 1 tojásból csipetke, só, bors szójaszósz, pirospaprika, ketchup, 2-3 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj 1 chili paprika.
A húst kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a bográcsban olajon megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát és jöhet a hús. Ha egy kicsit pirult felöntjük vízzel és fűszerezzük. Félig megfőzzük, majd beletesszük az össze vágott burgonyát és a répát. Addig főzzük amíg minden hozzávaló puha nem lesz. A legvégén tesszük bele a csipetkét. Akkor jó ha leve egy kicsit besűrűsödik. Ha valaki csípősen szereti még tehet bele chilit.

2009. augusztus 5., szerda

Őszibarack krémleves

1kg őszibarack, 10 dkg cukor, 1 tejföl, 1-2 ek liszt vagy étkezési keményítő, fahéj, szerecsendió.
Az őszibarackot meghámozzuk és és kisebb darabokra vágjuk majd cukros vízben megfőzzük. Összeturmixoljuk fűszerezzük. Tejfölös habarással besűrítjük. Hidegen barack kockákkal fogyasztjuk.