2017. szeptember 17., vasárnap

Édes savanyú mártás házilag


3 kg paradicsom
1 kg  kápia paprika
0.5 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 alma
2 doboz ananász konzerv
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél,
fahéj,
gyömbér, 
szegfűbors,
szegfűszeg
édeskömény
bors
6 dkg só
 3 ek méz
1 ek almaecet
szójaszósz
balzsamecet
édeskömény

A paradicsomot negyedeltem és kb 1 órát főztem. Hozzátettem a hagymát, fokhagymát, az almát, a répát nagy lyukú reszelőn lereszelve, a paprikát. Teatojásba tettem a fűszereket. 
A répából és kápia paprikából hagytam a végére is  hogy az ne főljön szét teljesen és a szószban legyenek roppanós darabok.
Fűszereztem mézzel, almaecettel, kevés szójaszósszal, balzsam ecettel.

Ma megkóstoltuk, finom de teljesen más mint az üveges szósz. Párom szerint kevesebb paprikát kellet volna bele tenni.

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti