Oldalak

Adománybolt

2017. szeptember 17., vasárnap

Édes savanyú mártás házilag


3 kg paradicsom
1 kg  kápia paprika
0.5 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 alma
2 doboz ananász konzerv
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél,
fahéj,
gyömbér, 
szegfűbors,
szegfűszeg
édeskömény
bors
6 dkg só
 3 ek méz
1 ek almaecet
szójaszósz
balzsamecet
édeskömény

A paradicsomot negyedeltem és kb 1 órát főztem. Hozzátettem a hagymát, fokhagymát, az almát, a répát nagy lyukú reszelőn lereszelve, a paprikát. Teatojásba tettem a fűszereket. 
A répából és kápia paprikából hagytam a végére is  hogy az ne főljön szét teljesen és a szószban legyenek roppanós darabok.
Fűszereztem mézzel, almaecettel, kevés szójaszósszal, balzsam ecettel.

Ma megkóstoltuk, finom de teljesen más mint az üveges szósz. Párom szerint kevesebb paprikát kellet volna bele tenni.