Piskóta torta lap
kétféle
8 tojás
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
pici szódabikarbóna
az egyik felébe: kakaópor
4 tojás
4 ek cukor
1 doboz mascarpone (500g)
vaníliás cukor
babapiskóta
1 ek kávé
Étcsoki krém:
10 g reszelt keserű csoki
50 g holland kakaópor
50 g cukor
100 g margarin
kevés kávé
Fehér csoki krém:
100 g fehér csoki
1 tojás
50 g margarin
A szokásos módon piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. A tésztát ketté vesszük és az egyik felébe keserű kakaóport keverünk,, A kétféle tésztát felváltva csorgassuk a tortaforma közepére, így szép márványos tortát kapunk. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. (Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot ás így öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz. Ketté vágjuk.
A torta egyik felét meglocsoljuk egy kevés kávéval, majd megkenjük krémmel. Kirakjuk babapiskótával, majd újra krém következik. a torta másik felét is vékonyan bekenjük krémmel és óvatosan a rátesszük a babpiskótákra.
A fehér és étcsoki krémet felváltva öntve óvatosan a torta tetejére csorgatjuk amíg a széléig nem ér, nem engedjük lefolyni. Egy fogpiszkálóval húzzuk össze a csíkokat mint egy virágot.
Tiramisú krém
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan a krémhez keverjük.
Fehér csokis krém
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsoki krém A krémhez valókat forrásig melegítjük, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint. Betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.