Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2019. január 9., szerda
Fehér csokis sajttorta
Alap:
150 g Zab álom keksz darálva
5 dkg vaj
Tészta:
6 tojás
6 ek cukor
500 g mascarpone
250 ml tejszín
4 ek zabliszt
vanília kivonat
Fehér csoki krém:
100 g fehér csoki
1 tojás
50 g margarin
Minden hozzávalónk szoba hőmérsékletű legyen. A kekszet aprítóban finomra őrlöm, majd elkeverem a vajjal. Kézzel, egyenletesen eloszlatom a tortaforma alján. A tortaformát a hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a sütő aljába.
A tojásokat szétválasztom és a sárgáját kikeverem a cukorral. a tojásfehérjét habbá verem. A habosra kevert cukros sárgájához adom a mascarponét, a tejszínt, és a vanília kivonatot. Óvatosan összekeverem tojás fehérje habbal. A masszát ráöntöm a lehűlt keksz alapra és a sütőbe teszem.
15 perc után a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem, és így még kb. 1 órán keresztül sütöm. Ha meg akarjuk tudni, hogy elkészült-e a sajttortánk, nem szurkálni kell, hanem rázni. Akkor jó, ha a szélén már megszilárdult, de a közepén még enyhén remeg. Mikor elérte ezt az állapotot, kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. A peremén egy késsel óvatosan fellazítom, majd leveszem a kapcsos formát róla.
Közben elkészítem a fehér csoki krémet. A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)