Hozzávalók: 20 dkg hideg vaj, 8 dkg liszt
Késes
robotgéppel összedolgozom, majd kb. 2 cm vastag téglalapra nyújtom, folpackba csomagolom és a hűtőbe, ha nagyon ellágyult, akkor
fagyasztóba teszem.
Kelt tészta: 1,5 dl hideg! víz, 1 dl hideg! tej, 1 tojás, 3 ek. cukor, csipet aszkorbinsav, 50 dkg liszt, 1 cs élesztő (por is jó)
Nagyon fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen és a dagasztás alatt se melegedjen a tészta.
Mikor
kész, kicsit nagyobb téglalapra nyújtom, a vajas tésztát a közepére
helyezem, és becsomagolom a tésztával. Rövidebb oldalával helyezem magam
elé, majd a nyújtófával ütögetve elkezdem nyújtani. Mikor már ujjnyi
vastag, következik a szimpla hajtogatás. A tészta felső harmadát
lehajtom a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtom a dupla
réteg tésztára. Elfordítom 90 fokkal megint kinyújtom ujjnyi vastagra és
jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van
előttem, mindkét oldalról a közepéig visszahajtom, majd közepén még
félbehajtom. Folpackba csomagolom és hűtőben pihentetem egy órán át. A
nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismétlem.
Ujjnyi vastagra
nyújtom, és megkenem a töltelékkel. Egy-másfél óra
kelesztés szükséges.
Töltelék:
Meggyes: kb. 0.5 kg meggy, 3 dl meggylé, 1 cs vaníliás pudingpor, 2-3 ek. cukor
A
meggylében felfőzöm a vaníliás pudingport, ízesítem cukorral, majd
beleforgatom a meggyszemeket. Kekszmorzsával meghintet tésztára
halmozom.
Meggyes-mákos: 30 dkg meggy, 20 dkg darált mák, 3-4 ek cukor.
Az eredeti recept: Limaránál
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2013. szeptember 26., csütörtök
Borsós tokány
A vöröshagymát olajon megdinsztelünk, majd a fokhagymát átnyomjuk a fokhagyma présen és a hagymához adjuk. A húst(disznó, pulyka) csíkokra vágjuk és a hagymákhoz adjuk. Megsózzuk, borsozzuk és majorannával fűsz erezzük. Felöntjük paradicsomlével vagy paradicsompürét felhígítunk vízzel.. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha már szinte puha a hús beletesszük a zöldborsót és készre főzzük. Ha kevés lenne a leve paradicsomlével pótoljuk.
2013. szeptember 20., péntek
Mi is ott voltunk!
Bemutatkozik a chocoMe „Raffinée” csokoládédrazsé
Táblás csokoládéi esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök
konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy a chocoMe egy olyan új terméket hozzon létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée csokoládédrazsé ötlete, amely most került bemutatásra Magyarországon.
„A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a drazsészerű chocoMe Raffinéeesetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is”: - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.
Diabetikus chocoMe táblák, Oroszországi megjelenés
Az ősz másik nagy termékfejlesztése a chocoMe-nél a cukormentes táblás csokoládék megjelenése
Magyarországon. „Nem szerettük volna elvenni cukorbetegektől, valamint cukrot nem fogyasztóktól az
esélyt, hogy ők is élvezhessék termékeinket” - számolt be Mászáros Gábor a döntés hátteréről. A chocoMe cukormentes csokoládéjának alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál, mely harmónikusan telt ízvilágú, kiváló minőségű kakaóbabból (53,9% kakaó szárazanyag tartalommal) készült, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból áll. A cukormentes csokoládék októbertől elérhetőek. Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól elérhető már Oroszországban is. A magyar termékbevezetésekkel párhuzamosan zajlott a chocoMe oroszországi piacralépésének folyamata is. A chocoMe gyönyörű táblái szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszeripari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle előre elkészített chocoMe kreációval találkozhatnak az orosz gurmék, később a választék bővülni fog.
Nemzetgazdasági elismerés: „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat nyert a chocoMe.
Nemzetközi szakmai elismerés a chocoMe-nek: Két csillag a “Great Taste Award 2013”
gasztronómiai versenyen. A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.
Az egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek:
/F119/ chocoMe 40% tejcsokoládé alapon tengerisó Tahiti vaníliaporral pekándió karamell ízű csokoládépasztilla
F102/ chocoMe 65% étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevél lime ízű csokoládépasztilla
kandírozott citromhéj
További info:
chocoMe Kft.
chocoMe
marketing@chocome.hu
Táblás csokoládéi esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök
konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy a chocoMe egy olyan új terméket hozzon létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée csokoládédrazsé ötlete, amely most került bemutatásra Magyarországon.
„A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a drazsészerű chocoMe Raffinéeesetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is”: - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.
Diabetikus chocoMe táblák, Oroszországi megjelenés
Az ősz másik nagy termékfejlesztése a chocoMe-nél a cukormentes táblás csokoládék megjelenése
Magyarországon. „Nem szerettük volna elvenni cukorbetegektől, valamint cukrot nem fogyasztóktól az
esélyt, hogy ők is élvezhessék termékeinket” - számolt be Mászáros Gábor a döntés hátteréről. A chocoMe cukormentes csokoládéjának alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál, mely harmónikusan telt ízvilágú, kiváló minőségű kakaóbabból (53,9% kakaó szárazanyag tartalommal) készült, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból áll. A cukormentes csokoládék októbertől elérhetőek. Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól elérhető már Oroszországban is. A magyar termékbevezetésekkel párhuzamosan zajlott a chocoMe oroszországi piacralépésének folyamata is. A chocoMe gyönyörű táblái szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszeripari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle előre elkészített chocoMe kreációval találkozhatnak az orosz gurmék, később a választék bővülni fog.
Nemzetgazdasági elismerés: „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat nyert a chocoMe.
Nemzetközi szakmai elismerés a chocoMe-nek: Két csillag a “Great Taste Award 2013”
gasztronómiai versenyen. A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.
Az egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek:
/F119/ chocoMe 40% tejcsokoládé alapon tengerisó Tahiti vaníliaporral pekándió karamell ízű csokoládépasztilla
F102/ chocoMe 65% étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevél lime ízű csokoládépasztilla
kandírozott citromhéj
További info:
chocoMe Kft.
chocoMe
marketing@chocome.hu
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)