3 csomag dzsemfix, 700 g cukor, 2.5 kg pépesített őszibarack
Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk kb. 1 percre, és lehúzzuk a héjukat majd kisebb darabokra szeleteljük. Bot mixerrel pépesítjük, beletesszük a cukrot a dzsemfixálót és nagy lángon állandóan kevergetve felforraljuk. A forrás után még kb. 3 percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket, ha jól meghúztuk a tetejüket fejre állítjuk és így hagyjuk kihűlni.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2009. szeptember 20., vasárnap
Kekszes pudingos torta
1 torta formányi háztartási keksz, 1 csomag vanília pudingpor, 1 csomag csoki pudingpor, 2 zselatin, 2 ek liszt, 8 dl tej, 6 ek cukor
A kekszekkel kirakunk egy torta formát. A vanília pudingból, 1 zselatinnal, 1 ek liszttel, 3 kanál cukorral sűrű pudingot főzünk. A kekszere terítjük, és megvárjuk míg kissé megdermed. Közben elkészítjük a csoki pudingot ugyanúgy mint a vaníliásat és amikor már a vaníliás réteg megdermedt akkor rátesszük a csoki pudingot is. Hűtőbe tesszük pár óra múlva fogyasztható. Lehet díszíteni színes cukorkákkal.
A kekszekkel kirakunk egy torta formát. A vanília pudingból, 1 zselatinnal, 1 ek liszttel, 3 kanál cukorral sűrű pudingot főzünk. A kekszere terítjük, és megvárjuk míg kissé megdermed. Közben elkészítjük a csoki pudingot ugyanúgy mint a vaníliásat és amikor már a vaníliás réteg megdermedt akkor rátesszük a csoki pudingot is. Hűtőbe tesszük pár óra múlva fogyasztható. Lehet díszíteni színes cukorkákkal.
2009. szeptember 19., szombat
Őszibarack befőtt
Hozzávalók: Haas befőtt tartósító, őszibarack, cukor.
Az őszibarackokat forró vízbe tesszük kb. 1 percre és akkor könnyen le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A 1.5 l vizet kb. 0.5 kg cukorral felforralunk és beletesszük a barackokat, addig főzzük amíg újra forr. A barackokat üvegekbe szedjük. a szirupba beletesszük a Haas tartósítót és újra felforraljuk. a szirupot az üvegekben lévő barackokra szedjük úgy hogy teljesen ellepje a barackokat. Csavaros tetővel lezárjuk jól meghúzva azt. Ha kihűlt a helyére tesszük.
Az őszibarackokat forró vízbe tesszük kb. 1 percre és akkor könnyen le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A 1.5 l vizet kb. 0.5 kg cukorral felforralunk és beletesszük a barackokat, addig főzzük amíg újra forr. A barackokat üvegekbe szedjük. a szirupba beletesszük a Haas tartósítót és újra felforraljuk. a szirupot az üvegekben lévő barackokra szedjük úgy hogy teljesen ellepje a barackokat. Csavaros tetővel lezárjuk jól meghúzva azt. Ha kihűlt a helyére tesszük.
2009. szeptember 5., szombat
Pudingos süti
Hozzávalók: 2cs vanília puding, 1l tej, 5 ek cukor, 5 db tojás, 25 dkg cukor, j, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor, 1 doboz tejföl, 4 ek cukor.
2 cs vanília pudingot, 9 dl tejjel, 5 ek cukorral megfőzünk.
5 db tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 cs vaníliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, és a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes kanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot. 1 nagy 20%-os tejfölt 4 ek cukorral és egy vanília cukorral elkeverünk, és a süteményre kenjük, ezután megsütjük.
2 cs vanília pudingot, 9 dl tejjel, 5 ek cukorral megfőzünk.
5 db tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 cs vaníliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, és a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes kanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot. 1 nagy 20%-os tejfölt 4 ek cukorral és egy vanília cukorral elkeverünk, és a süteményre kenjük, ezután megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)