Oldalak

Adománybolt

2009. szeptember 20., vasárnap

Őszibarackdzsem

3 csomag dzsemfix, 700 g cukor, 2.5 kg pépesített őszibarack
Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk kb. 1 percre, és lehúzzuk a héjukat majd kisebb darabokra szeleteljük. Bot mixerrel pépesítjük, beletesszük a cukrot a dzsemfixálót és nagy lángon állandóan kevergetve felforraljuk. A forrás után még kb. 3 percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket, ha jól meghúztuk a tetejüket fejre állítjuk és így hagyjuk kihűlni.

Kekszes pudingos torta

1 torta formányi háztartási keksz, 1 csomag vanília pudingpor, 1 csomag csoki pudingpor, 2 zselatin, 2 ek liszt, 8 dl tej, 6 ek cukor
A kekszekkel kirakunk egy torta formát. A vanília pudingból, 1 zselatinnal, 1 ek liszttel, 3 kanál cukorral sűrű pudingot főzünk. A kekszere terítjük, és megvárjuk míg kissé megdermed. Közben elkészítjük a csoki pudingot ugyanúgy mint a vaníliásat és amikor már a vaníliás réteg megdermedt akkor rátesszük a csoki pudingot is. Hűtőbe tesszük pár óra múlva fogyasztható. Lehet díszíteni színes cukorkákkal.

2009. szeptember 19., szombat

Őszibarack befőtt

Hozzávalók: Haas befőtt tartósító, őszibarack, cukor.
Az őszibarackokat forró vízbe tesszük kb. 1 percre és akkor könnyen le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A 1.5 l vizet kb. 0.5 kg cukorral felforralunk és beletesszük a barackokat, addig főzzük amíg újra forr. A barackokat üvegekbe szedjük. a szirupba beletesszük a Haas tartósítót és újra felforraljuk. a szirupot az üvegekben lévő barackokra szedjük úgy hogy teljesen ellepje a barackokat. Csavaros tetővel lezárjuk jól meghúzva azt. Ha kihűlt a helyére tesszük.

2009. szeptember 5., szombat

Pudingos süti

Hozzávalók: 2cs vanília puding, 1l tej, 5 ek cukor, 5 db tojás, 25 dkg cukor, j, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor, 1 doboz tejföl, 4 ek cukor.
2 cs vanília pudingot, 9 dl tejjel, 5 ek cukorral megfőzünk.
5 db tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 cs vaníliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, és a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes kanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot. 1 nagy 20%-os tejfölt 4 ek cukorral és egy vanília cukorral elkeverünk, és a süteményre kenjük, ezután megsütjük.