2009. július 22., szerda

TÚRÓS PITE

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg túró, 8 dkg cukor, 5 ek. olvasztott margarin, 5 ek tej, fél sütőpor,
Tetejére: 40 dkg gyümölcs, 4 tojás, 2,5 dl tejszín, 5 ek porcukor, 1 vaníliás cukor, mandula forgács.
A hozzávalókból robotgéppel sima tésztát készítünk. Egy tortaformába simítjuk, permet készítünk neki, és kirakjuk a gyümölccsel. A tojást a tejszínnel felverjük, cukrozzuk, és a tésztára öntjük. Megszórjuk mandulával. 40 percig sütjük Ha nincs otthon tejszín helyettesíthetjük tejföl és tej keverékével. Így is finom lett.

TÚRÓS-MEGGYES PITE

Hozzávalók: Tészta: 400 g liszt, 150 g puha vaj, 200 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás.
Túrókrém: 500 g cukor, 1 tojás, 1 cs vaníliás pudingpor, 150 g cukor, ½ citrom leve, 720 ml meggybefőtt, 2 cs piros torta öntet
A tésztából gyümölcstortalapot sütünk. 15 perc alatt. A krémet összekeverjük és rásimítjuk a tésztára, majd lehűtjük. Lecsepegtetjük a befőttet, rátesszük a sütire és levéből zselét, készítünk majd ezt is a sütire simítjuk.

2009. július 19., vasárnap

Pite cukkinivel és feta sajttal

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj 2-3 ek hideg víz, só.
A töltelékhez: 1 cukkini, só, bors szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 3 dl tejföl, 10 reszelt sajt, 5 dkg feta sajt
A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
A cukkinit lereszeljük és besózzuk. a tojást a tejfölt, kinyomott fokhagymát, és a fűszereket habverővel összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és egy lapos kerek torta formába vagy pite sütőbe simítjuk. Rátesszük a kinyomkodott cukkinit, meglocsoljuk a tejfölös tojással, megszórjuk reszelt sajttal és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul.

Barackos szelet

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 50 dkg sárgabarack, reszelt citromhéj, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez margarin.
A tojást habosra keverjük a cukorral, a szódabikarbónával, csipetnyi sóval, és a puha zsiradékkal. Hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéját, végül beleszitáljuk a lisztet. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük. Tetejét kirakjuk a kimagozott, félbevágott barackkal. Előmelegített sütőbe tesszük, 5 percig 200 fokon sütjük, majd a tüzet 150 fokra mérsékelve, tűpróbáig sütjük.

BARACKLEPÉNY

20 dkg cukrot 15 dkg vajjal 3 tojás sárgájával habosra keverünk, azután hozzáadunk 18 dkg liszttel elkevert 1 cs. sütőport és 3 tojás habját. Vajazott tepsibe tesszük és a tetejére 1 kg meghámozott félbevágott sárga- vagy őszibarackot, teszünk és 12 dkg cukorral, megszórjuk. Közepes tűznél sütjük

2009. július 14., kedd

Sárgabarackos süti

4 tojás, 2 tejföl, 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 1 sütőpor, só. Mindezt összekeverni, margarinozott, lisztezett, tepsibe önteni, sárgabarackot felezve a tetejére rakni.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30 percig sütni!
Ezt a mennyiséget én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti